Recension av Hard Boiled

Hard Boiled

Hard Boiled är en tre nummers miniserie skriven av Frank Miller och tecknad av Geof Darrow. Frank Miller brukar ofta betyda kvalité. Sin City, Ronin, 300, Batman The Dark Knight Returns och Daredevil The Man Without Fear är bara några av topp titlarna han är upphovsmakare till. Tyvärr tillhör inte Hard Boiled en av Millers bättre, utan är faktist den sämsta av hans serier jag läst.

Carl Seltz är en försäkringsagent som en dag upptäcker att han egentligen är en mördar-cyborg som är cyborgernas ända hopp i en underjordiskt frihetskrig.

Idén till Hard Boiled är bra. Riktigt bra faktist. Men jag tycker att Miller förvaltar det väldigt dåligt. Karaktärer kastas in utan förklaring och man får inte mycket bakgrundsfakta. Det gör att allt är väldigt virrigt i början. Även om man kommer in i handlingen efter ett tag så känns det fortfarande som om något fattas. Något som är riktigt bra med hard Boiled är Geof Darrows  teckningar. Hans bilder är grymt detaljerade och riktigt snygga. Darrow fyller sidorna med 100-tals små detaljer. Jag tror att man behöver ett antal genomläsningar för att hitta alla. Hard Boiled är riktigt jävla ultra våldsam. Folk dör till höger och vänster och man får se en hel del naket. Två saker som på inget sett är negativt. Skulle jag ge Hard Boiled ett betyg enbart baserat på Darrows teckningar hade den fått 6/6 i betyg. Men på grund av dess brister i berättandet så får Hard Boiled 3/6 i betyg. Mycket, eller enbart tack vare Geof Darrows fantastiska teckningar.

Hard Boiled

Manus: Frank Miller

Tecknare: Geof Darrow

Betyg: 3/6

Annonser

~ av masterbetty på mars 19, 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: