Framtiden?

hollywood! Landet där storfilmer produceras på löpande band och där skådespelare blir kändisar. I över hundra år har människan fått ta del av romantik, Sci-fi och vilda västern. Men även historiska händelser har fått speglas på vita duken. Det har alltid funnits nya fräscha ideer och när filmmakare ställts inför problem har de alltid löst dem på finurliga sätt. Men även en tändsticka som brinner måste tillslut bli till aska. Även om de filmer som produceras idag är mer påkostade än de som gjordes förr finns ett problem, nytänkadet.

Det enda vi ser på bio just nu är uppföljare till stora filmer eller re-makes av gamla. Terminator, Transformers, Pirates of Caribbean, och nu senast Clash of the titans. Listan kan göras hur lång som helst så jag drar en gräns där. Varför har det blivit såhär? Saknar folk ideer eller håller de på att ta slut? Är det kanske så att vi använt hela registret av ideer och nu måste vi använda de gamla för att fortsätta göra film? 3D tekniken rullar in nu på biodukarna allt mer och mer. Visst Avatar är en ball film med häftiga effekter, men under all grafik så hittar vi helt enkelt den gamla klassiska pocahontas historian. Och även här hittar vi samma problem som tidigare nämnt. När både Cameron, Lucas och Spielberg talar om att göra om sina gamla filmer med 3D teknik så får vi samma godisask som tidigare men med några nya goda bitar i lådan.

Nu kanske jag låter grinig och inte alls kollat förbi hollywoodgränsen och in på alla indie filmer som görs. För där finns det fortfarande guldkorn som kan tillfredställa mitt begär att hitta nytänk. Sen ska jag inte heller sticka under stolen att jag gillar de stora häftiga filmerna som Hollywood spottar ur sig.

Men tänk på det, ideerna börjar rinna ut.

/Jocke

Annonser

~ av supervovven på april 5, 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: