Joss Wheadon gör Avengers?

Än är det inte klart, men det har sedan en tid tillbaka varit känt att Joss Wheadon, mannen bakom den fantastiska serien Buffy the Vampire slayer varit på listan över tänkbara regissörer till Marvels episka superhjältefilm, The Avengers. Nu visar det sig att Wheadon och Marvel inlett slutförhandlingar om kontraktet.

Runt om på nätforum finns det en hel del människor som är skeptiska till valet av Wheadon. Det många har emot Wheadon är det faktum att han inte gjort någon riktig storfilm innan detta projekt. Men tittar man på Jon Favreau så var hans mest kända filmer innan Iron Man, Zathura och Elf, vilka sög som satan båda två. Men ändå blev Iron Man en grymt bra film och snart aktuella  Iron Man 2 ser riktigt lovande ut.

Själv gillar jag valet av Wheadon. Buffy the Vampire slayer är en riktigt bra serie. Även Firefly är riktigt bra och sen är Serenity, filmen baserad på Firefly en av de mest underskattade filmerna de senaste åren. Wheadon har även skrivit den bästa X-Men serien på 20 år, kanske den bästa någonsin. Så Wheadon har verkligen kunskap om Marvels universum.

En annan sak som talar för Wheadon är hans seriebakgrund där det gäller att hantera många karaktärer åt gången. The Avengers kommer innehålla iallafall Sam Jackson (Nick Fury), Robert Downey Jr (Tony Stark/Iron Man), Chris Evans (Captain America) och Chris Hemsworth (Thor) och om vi har tur, även Edward Norton (Bruce Banner/The Hulk). Så det kommer bli en hel del karaktärer som kräver uppmärksamhet.

Viktigast att ha i ett sånt här projekt är passion för Marvels verk, något som Jon Favreau verkligen visat i sitt arbete med Iron Man filmerna och något jag tror att Wheadon redan har, han är trots redan anställd hos Marvel. Jag tror The Avengers kommer bli riktigt bra och jag tror att Wheadon är rätt man för jobbet. Men den som lever får se.

Källa

/Crille

Annonser

~ av masterbetty på april 14, 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: